Kui keegi sõbralik ja väärikas härra, kel alati kerge kaval muie suunurgas, teile veini valab, siis on päris suur tõenäosus, et see on veinirestorani Dominic sommeljee Aron. Koos oma bossi Imre Uussaarega veavad nad mainitud söögi- ja joogikohas nii teeninduspoolt kui hoolitsevad selle eest, et veinikaarti kogemata tühjaks ei joodaks. Iseenesestmõista pole see Aronil esimene kord veinide ja toiduga kokku puutuda – varem on tosina aasta jooksul tulnud seda teha ka restoranides Grand Hotel Tallinn, Karl Friedrich ning In Studio Vinum. Eelviimatimainitu on vist üks kohtadest, kus enamik meie sommeljeesid oma karjääri jooksul on mõne aja veetnud.
Iseenesestmõista on ta läbi teinud ESA/ESE sommeljeekoolituse ning endale seina peale riputanud juunior-sommeljee tunnistuse.
Võistlustel on osalenud ohtralt, enda sõnutsi meeldib. Kahel korral kelnerite võistlused ka ära võitnud, sommeljeede jõuproovidel siiani parim koht neljas.
Inimlik äpardus?
Dekantrist viimast tilka klaasi pigistades mängis füüsika vingerpussi ja üks cl lõhustus tuhandeks tilgaks, mis kõik maandusid kliendi valgel särgil. Sellele vaatamata oleme siiani head sõbrad ja särk sai ka puhtaks.
Kulutatud kingapaarid?
12, paar aastas
Tagasisaadetud vein?
Ei meenu, olen ikka enne jaole saanud
Uskumatult korralik odav vein?
Austria Grüner Veltliner, tootja oli vist Scmeltz, kirjapildi eest ei vastuta
Suured pakid?
Eredad mälestused puuduvad
Unustamatu veinielamus?
Dom Ruinart 1990 Rosé, uskumatu jook, paar aastat tagasi õnnestus proovida, maitsenüansid siiamaani meeles
Kohustuslik riiulitäide?
Suvel hea siider, talvel mõnus port
(Peaaegu) alati sobiv toiduvein?
Rheingau Riesling
Sinu keldriaare?
Kahjuks puudub
Unelmate veiniretk?
Champagne