Eestisse on jõudnud eksklusiivne ja maailmas väga kõrgelt hinnatud ning nõutud šampanja – Jacquesson. Šampanjamaja Jacquesson asutati juba aastal 1798 ning on üks vanimaid majasid Champagnes. Seda on tunnustanud ka keiser Napoleon Bonaparte isiklikult oma medaliga, mille kujutist on näha ka iga pudeli etiketil. Joodi seda õilsat jooki nii Napoleoni õukonnas, tema pulmas kui ka arvukatel sõjakäikudel.
Jacquesson on asjatundjate poolt arvatud kolme hinnatuma šampanjamaja hulka – teised kaks on Krug ja Bollinger. Jacquessonist pärineb ka leiutis nimega muselet ehk traatvõrk pudelikorgi kinnitamiseks.Jacquesson on eksklusiivne väiketootja, mille aastatoodang piirdub ca 350 000 pudeliga. Maja omab kokku ca 30 ha viinamarjaaedu Grand Cru ja Premier Cru aladel.Tegeletakse ökotootmisega, esimene fermentatsioon toimub tammevaatides ning karboniseerumine pudelis pärmisademel kestab keskmiselt 4–5 aastat, vintage-šampanjadel 15 aastat ja enam. Jacquessoni cuvée‘de eripäraks on lasta iga aastakäigu iseloomul veinis särada ja esile tulla ning mitte hoida aastast aastasse niinimetatud maja stiili. Jacquessoni šampanja on juba saadaval mitmetes restoranides ja veinibutiikides. Maaletooja: Dietro Oü, www.dietro.ee Telefon 53 730 565