Erinevalt oma nimekaimust juustusordist, mida valmistatakse Lazio’s, Sardiinia’s ja Toscana’s, on Pecorino iidne varavalmiv valge viinamarjasort, mida kasvatatakse Marche, Abruzzo, Umbria aga samuti ka Lazio regioonis Itaalias. Nagu mitmed teised Itaalia autohtoonsed sordid on see alles hiljuti unarusest päästetud ehk kellegi saunaakna tagant viimane taim üles leitud. Oma nime on saanud tõenäoliselt seetõttu, et küps kobar on lamba pea kujuga (kuigi seda on enamuste sortide viinamarjakobarad). Samas, nagu heal lapsel mitu nime, on ka legende marja nime loo taga erinevaid – üks neist vihjab, et unustuses olnud viinamarjataim leiti lambaradade kõrvalt. Omab mitmeid sünonüüm-nimesid nagu näiteks Forconese, Dolcipappola, Iuvino, Mosciolo, Norcino Promotico ja Vissanello.
Marjast saadakse on õlgkollast roheka helgiga, sidrunikoore ja pähkli järgi lõhnavat mineraalsete nootidega pisut mõrkja maitsega veini. Eestis saadaolevad Pecorino’d on pärit IGT Terre di Chieti ja DOC Tullum aladelt.