Sortimata

Jäävein tuli!

Jäävein vajab sündimiseks suure hulga soodsate mõjutuste kokkulangevust ja rasket tööd. Eeskätt on vaja piisavalt külmakindlat viinamarjasorti. Seejärel on hädavajalik, et oleks piisavalt kuum ja kuiv suvi, mis tagaks marjade küllaldase suhkrusisalduse. Kolmandaks peab sügis olema meeldivalt lahe. Vihma vältida pole ju võimalik, kuid veiniaia asukoht peab tagama pinnavee kiire äravoolu ja tuule, mis aitab marjadel kiiresti kuivada. Vastasel juhul mädanevad marjad lihtsalt ära. Neljandaks tuleb saaki kaitsta näljaste lindude eest.

Loe edasi 0 arvamust
Uudised

Fest! Fest!! Fest!!!

Pidu! Pidu!! Pidu!!! ehk Fest! Fest!! Fest!!! hüüame Eesti Vabariigi 94. aastapäeval, kui avame kodumaise vahuveini pudeleid – Põltsamaa Felix on leidnud endas jõudu jätkata hulk aastaid tagasi alustatud, vahepeal justkui soiku jäänud ning nüüd uues kuues reinkarneerunud pidujoogi tootmist.

Loe edasi 0 arvamust
Persoon

Valpolicellast Pieropani moodi

Hiljuti külastas Tallinna Andrea Pieropan, kuulsa Soave veinimeistri Leonildo Pieropani poeg, kes koos vennaga tegelevad Pieropani Valpolicellas asuvas Villa Cipollas punaveinidega.
Lucca restoranis toimus sel puhul õhtusöök, kus sai maitsta muuhulgas ka Londoni IWC-l Maailma Parima Itaalia veini tiitli võitnud Soave Classico La Rocca DOC 2008.
Arne Pajula kasutas võimalust ja pressis Andrea Pieropanist välja uut ja huvitavat infot Valpolicella ja Amarone kohta.

Loe edasi 0 arvamust