Macabeo
[makabeo] Põhja-Hispaania kõige populaarsem heledakestaline viinamari. Kasutatakse cava valmistamisel. Vein on suhteliselt madala happelisusega ning lillelise iseloomuga, sobiv pigem noorelt joomiseks. Seetõttu on näiteks Rioja …
[makabeo] Põhja-Hispaania kõige populaarsem heledakestaline viinamari. Kasutatakse cava valmistamisel. Vein on suhteliselt madala happelisusega ning lillelise iseloomuga, sobiv pigem noorelt joomiseks. Seetõttu on näiteks Rioja …
Maceratino on õhukesekestaline praktiliselt ainult Kesk-Itaalias Aadria mere rannikul Marches kasvatatav hele viinamarjasort, millest tehakse hõrgumekilisi kergeid veine ja mida sageli kasutatakse segudes koos Trebbiano’ga. …
Poolklassikaline Bordeaux päritolu punane veinimari, mida muudes Prantsusmaa piirkondades tuntakse nime all Médoc Noir, Côt või Pressac; Alsace’s kannab kohalikku nime Auxerrois. Tänapäeval kasvatatakse laialdaselt Argentinas, …
Viinamari on olnud olemas juba 2000 aastat. Malvasia arvatakse pärit olevat Egeuse mere äärsetelt aladelt, võimalik, et praegusest Türgi edelaosast ja Kreeka ning Türgi vahelistelt …
Valge veini viinamari, leidub Bairrada piirkonnas. Sünonüümnimi ka Fernão Pires. Kasutatakse meeldiva õuna ja aprikoosi meenutava maitse- ja lõhnaga valge veini tegemiseks.
Viljakas jahedat kliimat hästi taluv valge sort, mida kasvatatakse laialdaselt Atlandi ookeani rannikul Loire’i jõe alamjooksul. Temast tehakse kuiva happelist Muscadet veini ning samuti destilleeritakse …
Mencía [menth-sia] on Galicias ja sellega külgnevas Bierzos enim levinud punane sort. See muutus ainuvaldavaks alles Phylloxera-epideemia järel, mistõttu pikka aega arvati, et tegemist on …
Merlot on üks nn klassikalistest veinimarjadest, mida kasvatatakse laialdaselt Bordeaux’s ning ka mujal maailmas (Tšiili, Uus-Meremaa, Argentiina, USA – Washington State, Long Island, California). Cabernet …
Alicante, Jumilla ja Valencia piirkonnas kasvatatav hele viinamari, mis on varajane ning suurte marjadega. Tagasihoidliku kvaliteediga.