A B C D E F G H J K L M N P R S T U V X Z
Ma Me Mo

Molinara

Molinara on punast tõugu Itaalia veinimari, mida kasvatatakse peamiselt Veneto piirkonnas Kirde-Itaalias. On happe lisajaks Valpolicella ja Bardolino veinides, kus tema kaaslasteks on Corvina, Corvinone …

Loe edasi 0 arvamust

Monastrell

[monastrél] Kasvupindalalt Hispaanias teisel kohal. Kuigi raamatud annavad keskmise hinnangu, on ta siiski pigem mahuviinamari, millest tehtud vein ei ole sobilik pikemaajaliseks küpsemiseks. Uues Maailmas (ja …

Loe edasi 0 arvamust

Montepulciano

Tumedat saagikat hilisvalmivat Montepulciano veinimarja hinnatakse tema pehme marjase iseloomu, kirgliku rubiinpunase värvuse ning pehmete parkhapete poolest. Veini iseloomustavad hästi integreeritud happesus ja mitte liiga …

Loe edasi 0 arvamust

Moristel

[moristél] Somontano piirkonnas kasvatatav vähelevinud viinamari. Valmistatakse kergeid mõõduka tanniinsuse ja happega punaveine. Haruharva ühesordiveinides, peamiselt segatakse Parraleta’ga (samuti Somontano autohtoonne mari). Viimasel ajal segatakse ka …

Loe edasi 0 arvamust

Mourvèdre

Jõuline kuuma vahemerelise kliima punane viinamari, mida kasvatatakse peamiselt Rhône’i orus ja Provence’is Prantsusmaal, väga hilisküpsev. Marjast saadakse kõrge alkoholisisaldusega tanniinseid veine. Kasutatakse peamiselt punaveinisegudes …

Loe edasi 0 arvamust