Palomino
[palomiino] Andaluusia päritolu valge viinamari, mis on keskmise kuni väga hea kvaliteediga. Kasutatakse peamiselt Jereze piirkonnas šerride valmistamiseks.
[palomiino] Andaluusia päritolu valge viinamari, mis on keskmise kuni väga hea kvaliteediga. Kasutatakse peamiselt Jereze piirkonnas šerride valmistamiseks.
[parejjada] Kataloonia viinamari, mida kasutatakse koos Macabeo ja Xarello’ga cava tegemisel, aga ka valgetes veinides. Kipub viljakal pinnasel liiga palju kandma ja kaotab sellega kvaliteedis.
Multiple biotypes; may be a group of distinct varieties under the same name. High acidity. Aromas & flavors: Ripe citrus, tropical fruit. Best DOPs: Controguerra …
Erinevalt oma nimekaimust juustusordist, mida valmistatakse Lazio’s, Sardiinia’s ja Toscana’s, on Pecorino iidne varavalmiv valge viinamarjasort, mida kasvatatakse Marche, Abruzzo, Umbria aga samuti ka Lazio …
[pedro himenés] Andaluusia päritolu valge veinimari, veel kasvatatakse ka Valencias ja Extremaduras. Kasutatakse kas säilitamiseks mõeldud või magusate veinide valmistamisel. Ääretult suure suhkrusisaldusega. Traditsiooniliselt kuivatatakse …
Piccola Nera’l on mitmeid sünonüüme, sealhulgas Negra Tanera ja Petit Raisin. Kasvab mitmetes Aadria mere äärsetes riikides, enam on tuntud Friuli-Venezia Carso DOC-s, kus sellest …
Picolit on DOCG mari Colli Oriental del Friulis ja DOC Collios. Marja nimi tuleneb itaaliakeelsest sõnast piccolo, ehk väike. Jah, Picoliti marjad on pisikesed, pretensioonikad, altid …
Seda marja ei tohiks segamini ajada Picolit Rosso ega Refosco Gentilega. Pisikeste tumedate marjadega Piculit Neri’t leidub vaid Pordenonest läänes asuvatel Castelnova del Friuli ja …
Pignolo on punane viinamari, mida on Friulis kasvatatud juba sajandeid. Veiniekspertide arvates on ebatõenäoline, et tegemist on sama marjaga, mida me Lombardias tunneme nime all …