Palomino
[palomiino] Andaluusia päritolu valge viinamari, mis on keskmise kuni väga hea kvaliteediga. Kasutatakse peamiselt Jereze piirkonnas šerride valmistamiseks.
[palomiino] Andaluusia päritolu valge viinamari, mis on keskmise kuni väga hea kvaliteediga. Kasutatakse peamiselt Jereze piirkonnas šerride valmistamiseks.
[parejjada] Kataloonia viinamari, mida kasutatakse koos Macabeo ja Xarello’ga cava tegemisel, aga ka valgetes veinides. Kipub viljakal pinnasel liiga palju kandma ja kaotab sellega kvaliteedis.
Marjal on mitmeid erinevaid biotüüpe. Võib olla ka grupp erinevaid sorte ühe nime all. Kõrge happesus. Aroomis ja mekis küpsed tsitrused, troopilised puuviljad. Parimad piirkonnad: …
Erinevalt oma nimekaimust juustusordist, mida valmistatakse Lazio’s, Sardiinia’s ja Toscana’s, on Pecorino iidne varavalmiv valge viinamarjasort, mida kasvatatakse Marche, Abruzzo, Umbria aga samuti ka Lazio …
[pedro himenés] Andaluusia päritolu valge veinimari, veel kasvatatakse ka Valencias ja Extremaduras. Kasutatakse kas säilitamiseks mõeldud või magusate veinide valmistamisel. Ääretult suure suhkrusisaldusega. Traditsiooniliselt kuivatatakse …
Vähelevinud (peamiselt Loode-Sitsiilias) punane veinimari, mida kasutatakse peamiselt seguveinides koos Nero d’Avola’ga. Lubatud tarvitada mitmetes DOC-veinides üle Sitsiilia – nt Eloro, Contea di Sclafani ja …
Piccola Nera’l on mitmeid sünonüüme, sealhulgas Negra Tanera ja Petit Raisin. Kasvab mitmetes Aadria mere äärsetes riikides, enam on tuntud Friuli-Venezia Carso DOC-s, kus sellest …
Picolit on DOCG mari Colli Oriental del Friulis ja DOC Collios. Marja nimi tuleneb itaaliakeelsest sõnast piccolo, ehk väike. Jah, Picoliti marjad on pisikesed, pretensioonikad, altid …
Seda marja ei tohiks segamini ajada Picolit Rosso ega Refosco Gentilega. Pisikeste tumedate marjadega Piculit Neri’t leidub vaid Pordenonest läänes asuvatel Castelnova del Friuli ja …