Vanilliin
Vanilliini leidub värskes tammepuidus ja annab vanilliaroomi. Tõuseb paremini esile keskmise röstiga vaatide puhul. Kui vaati kasutatakse kääritamisel, moondab pärm enamiku vanilliinist vanillüülalkoholiks, millel vanilliaroomi …
Vanilliini leidub värskes tammepuidus ja annab vanilliaroomi. Tõuseb paremini esile keskmise röstiga vaatide puhul. Kui vaati kasutatakse kääritamisel, moondab pärm enamiku vanilliinist vanillüülalkoholiks, millel vanilliaroomi …
Verdejo [verdeho] on üks Hispaania parima kvaliteediga valgeid viinamarju, Rueda piirkonna au ja uhkus. Mari pärineb tõenäoliselt Põhja-Aafrikast, kuid on juba 11. sajandi paiku jõudnud …
Verdicchio on hele veinimari, mida on juba sajandeid kultiveeritud Marche piirkonnas Kesk-Itaalias. Tegemist on mitmekülgse marjaga, millest tehakse nii kergeid kulistamisveine kui ka komplekssemaid arenemisvõimelisi …
Verduzzost valmivad amabile (poolmagusad), dolce (magusad) ja secco (kuivad) valged veinid. Kuiv versioon võib olla väga happeline ning tsitruseline, magus on seevastu rikkalikult troopiliste puuviljade …
Valge veinimari, mille kohta arvatakse, et on seotud Malvasia ja Itaalias Piemontes kasvatatava Favoritaga. Vermentinot on kõige sagedamini seostatud Prantsuse saare Korsikaga. Seda kasvatatakse ka …
Valge veini viinamari, mida kasvatatakse Toscanas peamiselt Firenzest edelas San Gimignano mägilinnakese ümbruses. Vernaccia di San Gimignano ajalugu ulatub 13 sajandisse, mari ise pärit Kreekast. …
Vernaccia Nera is a genetic match with Garnacha of Spain (Grenache in France and many other countries), as are Alicante, Cannonau, and Tai Rosso, but …
Vidal (samuti Vidal Blanc või Vidal 256) on 1930-ndatel Cognac’i piirkonnas Jean Louis Vidali poolt aretatud hübriidsort, mille esivanemateks on Ugni Blanc ja Rayon d’Or …
Viognier on Rhônei oru kõige parfüümsem, suisa eksootilise lõhnaga viinamari. Condrieu ja Château Grillet on apellatsioonid, kus see on ainuke lubatud viinamarjasort. Seal toodetud veinide …