Seitsmendal aprillil lahkus siitilmast 91 aasta vanusena legendaarne Montalcino veiniperekonna pea Franco Biondi-Santi, kes juhtis Tenuta Il Greppo veinimõisa 1970. aastast alates.

Franco Biondi-Santi. Foto www.biondisanti.it.
Tema vana-vana-vanaisa Clemente oli 19. sajandi keskel esimese Brunello valmistaja (tollal tehti Montalcinos peamiselt magusat valget veini), vanaisa Ferruccio’t peetakse Brunello ametlikuks” leiutajaks (1930ndatel) ning isa Tancredi valmistas Biondi-Santi Brunello di Montalcino Riserva 1955, millest sai hiljem möödunud sajandi üks kõrgeima hinnangu saanud veine, sealhulgas kuulus see Wine Spectator’i valikusse Sajandi 12 parimat veini” (koos Château Margaux 1900, Domaine de la Romanée-Conti 1937, Pétrus 1961 ja teistega).
Kui Franco 1970. aastal pärast isa Tancredi surma valdused üle võttis, oli nende kogupind 4,5 ha, mis tänapäeval on kasvanud 26 hektarini (kuuekümnendate aastate lõpus oli kogu Montalcino veiniaedade pind ca 57 ha, 80ndatel 650 ha ja tänapäeval ligikaudu 2000).
Franco oli traditsioonilise Brunello – mis eeldas suurte, mitmekümne hektoliitriste vaatide kasutamist ja veini pikajalist, üle viie aastast laagerdamist – innukas kaitsja ning keeldus kasutusele võtmast väikeseid uusi barrique’e, et säilitada oma veinide vanakooli stiili. 90ndatest on ka teada Franco tõsised erimeelsused oma poja Jacopo’ga Biondi-Santi Brunello moderniseerimise teemadel, misjärel Jacopo alustas oma veinimõisaga Maremmas.
Franco oli tõmmatud 2008 aasta Brunellogate’i” skandaali, kui mõningaid tootjaid süüdistati (ja hiljem kahtlustusest vabastati) Merlot viinamarjade segamises Brunello veini sisse.
Suure tõenäosusega võtab Tenuta Il Greppo juhtimise üle Franco poeg Jacopo.